Romania: las’ ca ne-ntelegem noi!

Reflectii rutiere: daca vedeti un Renault albastru cu numar de Bacau, murdar pana in gat si indreptandu-se vertiginos spre intersectie, sa stiti ca eu sunt! Cum am ajuns aici? Foarte usor! Pai intrati voi in orice intersectie nesemnalizata – by the book, se aplica regula prioritatii de dreapta – si vedeti ce se intampla: Hai, treceti, va rog, imi face semn colegul de trafic, din faruri! Multumesc, ii spun, cu avariile. Mai incolo, verde inainte si la dreapta, cu prioritate la pietoni. Trece incet o batrana, o iau razant pe la spatele ei, mai vine o fata, dar nu se grabeste, apas acceleratia, sa poata sa intre si colegii din spate… Las’ ca ne intelegem noi! I-am facut semn fetei ca-i multumesc ca ma lasa sa trec pe verdele ei sharuit cu al meu, si dusa am fost!

Idem la trecerea pe galben. Spre rosu. Flutur mana a multumire catre pietonii care s-au disperat asteptand verde, las’ ca ne-ntelegem noi!

Idem in politica! Majoritate PDL si PSD? Las’ ca ne-ntelegem noi, hai sa guvernam, mai vedem dupa aia ce-o mai fi! Crin si Traian in debate – las’ ca ne-ntelegem noi, Crine, la turul doi, acu’ sa fim sanatosi!

La piata? 4, 8 lei, hai 5, va mai pun o mandarina, hai ca ne-ntelegem, nu? Orice intelegere cu mesterii, de orice fel: hai ca va fac lucrarea si dupa aia ne-ntelegem, ca doar oameni suntem, nu? Lasa, ma, ca merge asa, ne intelegem, daca nu pica – cade!

Deci eu zic: hai sa mergem la vot, ca tot avem dreptul – in cinstea a 20 de ani de la caderea zidului Berlinului, ca in Romania nu stiu daca se mai serbeaza ceva cu gripa asta – si dupa, vedem ce iese si las’ ca ne-ntelegem noi!

Oana Moșoiu

View posts by Oana Moșoiu
Lucrurile nu sunt greu de facut, e greu sa intram in starea de a le face - C. Brancusi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top