O analiza media empirica. Studiu de mama

De cand cu bebe mic – in sfarsit, ma bucur si eu de niste timp si spatiu – am ceva mai multa vreme de zapping, deci intrebati-ma daca vreti sa stiti ce se intampla la TV cat sunteti plecati de acasa.

Am aflat, de exemplu, cum puteti rezolva „problema cuielor” din casa, problema „timpului pentru exercitii fizice”, problema zgaraieturilor de pe masina, a prafului, a crizei si, in general, rezolvari la care nici macar nu va gandeati.

De exemplu, daca aveti probleme cu nenumaratele cuie din casa, e suficient sa cumparati un anumit cutit cu care puteti taia orice, absolut orice. De fapt, nu veti mai avea nevoie de nici un alt cutit. Desigur, oferta vine impreuna cu alte cateva cutite si, la un set cumparat, mai primiti unul. Deci, vi se oferea solutia eliberarii sertarului de cutite cu care probabil nu reuseati sa taiati ciocane, lemnele din casa si, cum va spuneam mai sus, cuiele, pentru a-l reumple cu un alt set de cutite… Un pret fenomenal, desigur, plus taxele de curier.

Exercitii fizice? Alergatura sa prinzi ora la sala? In ce lume traiti? (mai ales mie imi rezolva multe probleme…) S-au inventat si reinventat niste aparate care te slabesc instant in ceva zile sau luni, nu mai stiu. Cert e ca nu trebuie sa faci nimic, dar nimic. Nici sa pui rufe la spalat, nici sa gatesti, nici sa raspunzi la mailuri… tipa din reclama, o silfida 90-60-90, statea zappand sau citind parca (nerealist aleasa aceasta activitate desueta de-acum) cu o chestie tremuranda peste ea. Deci cum citea ea, nu inteleg… Cred ca ii fugeau randurile sus-jos… poate de aici slabitul…

Pe antene e de serviciu dl. Rizea. Are solutii, raspunsuri etc. etc. Cine e dl Rizea? Vai de mine, se poate? Dansul are acum solutii la orice, desi pe vremea fostului ANSIT il cautau niste europeni… Voila de cititi http://www.gandul.info/news/cristian-rizea-finul-fostului-ministru-alexandru-athanasiu-cale–256928 – am dat la intamplare pe google, e plin internetul… Deci am inchis si subiectul criza… Si o sa postez un alt entry pe tema asta.

Click – fac si eu ca nenea din reclama cu vopseaua – niste filme. Cam vechi, stramb din nas si plec mai departe. Realitatea – indecis… o fi pro, o fi contra.. Click. Mi se rezolva si problema cu mopul. Doar 200 ron si am un mop rotativ care iar imi rezolva toate problemele… Click. Desene animate… Ah, feriti-va, si mai ales pe copii! Click. Iar talk show – as putea elabora o teza despre tehnica argumentarii… Deci moderatorul are lista de intrebari. Ele se refera la orice. Oricum nu conteaza – invitatul raspunde, la randu-i, cu ce are pe lista lui. Dialogul surzilor. La inceput, m-am enervat. Apoi m-am infuriat. Apoi am rationat. Cand ai 24 h de emisie, ca televiziune de stiri, cica, si doar 4 ore de prime time (maxim!), ce poti sa faci in celelalte 20 h? Pai toaca – toaca, nimicuri si manipulari, deloc subtile daca ai trecut de o facultate… sau, ma rog, la cum se mai face facultate in ziua de azi, cred totusi ca tine modul asta de a pune probleme pe agenda zilei…

A trecut niste timp. Click. Am inchis televizorul, deschid netul. Macar aici citesc ce vreau eu.

Oana Moșoiu

View posts by Oana Moșoiu
Lucrurile nu sunt greu de facut, e greu sa intram in starea de a le face - C. Brancusi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top