Doar 2 vorbe despre criza

Sper sa nu cad in plasa comentariului despre the hottest topic of the decade, criza!

In afara faptului ca televiziunile sunt impartite precum taberele de lupta si da fiecare cu artileria grea din dotare, ceea ce, pana la urma, este explicabil, desigur nu justificabil din perspectiva eticii profesionale, mi se tot invarte prin cap o idee – mica si fixa: Dom’le, PSD-ul si PNL-ul ar fi adus bani de acasa??? Eu asta nu pot sa inteleg din mega retorica de criza a „opozitiei” – ce minunate solutii ar fi avut?? Eu pot sa pariez cam 99% ca solutia ar fi fost aceeasi, indiferent de guvernare – logica e simpla – nu e miza, nu sunt lacrimi. Miza e…. banii. Numai cand ma gandesc la 8 mil euro datoriile PSD, cu ce a mai adunat si PNL… Banii sunt adusi de firme. La bugetari, conteaza numarul. Si numarul e mare, frate, deci se cunoaste. La firme, e nasol, cred ca s-au inchis 50% cu ocazia evenimentului numit „forfetarul”.

Cumplit este ca nimeni nu aduce in discutie slaba capacitate de guvernare a tuturor guvernelor anterioare, perindate, prin rotatie, pe la mai toate partidele. O tara neguvernabila, nu datorita oamenilor care o locuiesc, ci datorita celor care o conduc. Intrebarea e justificata – avem o tara, cum procedam? Deci, pentru ca nu mai stim de aici, in istorie oamenii locului au chemat niste altii, mai competenti. Asa ne-am ales cu familia regala. Nu sunt fana, dar inteleg mai bine ce s-a intamplat. Nu s-au mai descurcat romanasii locali si au zis, sa chemam expertiza externa, europeana (asta e un complex sinistru, al europeanului si non-europeanului), sa faca ceva cu noi, sa ne scoata la liman! Acum avem FMI-ul de serviciu la butoane, ca altfel, intram direct in faliment, ca grecii.

Asadar, sistem bugetar supraaglomerat, solutii tardive si inutile, dna „Androneasca” devenita „expertul nostru in educatie, dna profesor si rector Andronescu” (citat din orice PSDist de serviciu la TeVe). Ce e ciudat? Ca daca era ministru, dadea ea cu subsemnata in loc de dna Badea si dl Funeriu, era o simpla „Abramburica”, era ea chemata si crucificata in direct la talk-showuri pentru distrugerea sistematica a sistemului de invatamant practicata sub directa-i ocarmuire. Asa, da lectii de morala si de mare rezolvitoare de probleme in educatie. Sa ma lase!

Deci, cum spuneam anterior – click. Si inchid televizorul. Ma duc cu copiii in parc.

Oana Moșoiu

View posts by Oana Moșoiu
Lucrurile nu sunt greu de facut, e greu sa intram in starea de a le face - C. Brancusi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top