Who the f*** is CNSAS?

E clar! Din toata gama de optiuni pentru a lua o decizie, Romania, aflata in copilaria democratiei inca – sa fim onesti, cred ca Romania ramane in faza asta infantila! – opteaza pentru cea mai ritualizata si de-acum „fumata” optiune – VOTUL.

 Cum adica, sa votezi daca cineva a fost sau nu in securitate? Adica, ce parere am eu? Despre omul ala, daca a fost sau nu securist? Si daca eu nu am dormit bine noaptea, ca m-au sunat niste telefoane, oare cum votez eu? Na, na, cu votul peste ochi!!

E posibil asa ceva? Who the f*** is CNSAS? Cine este si ce face in relatie cu mine, ca cetatean? Dar in relatie institutionala cu celelalte institutii? A luat cineva o decizie pe seama asta? In afara de Mona Musca, mult prea constiincioasa, ca o profesoara cu bun simt, care a cazut in plasa intinsa de niste paianjeni, cine a mai luat in serios o decizie bazata pe VOT??? Adica niste oameni care decid ei ce si cum… ce? Despre ce? Pe baza a ce?

 Daca sunt evidente, dovezi, hartii… de ce mai avem nevoie de un soi de juriu de muzica usoara care spune cine ce voce are? Si, mai ales, cui foloseste? La ce folosesc aceste decizii? La facut trafic in presa? Ca sa mai avem pe ce pierde 5 minute in plus la TeVe sau intr-un ziar spunand ce au hotarat ca s-au inteles sa decida CNSAS?

Ca poate exista un astfel de for – ca exista, ca trebuie – sunt de acord! Ca decizia sa trebuie bazata pe evidente publice? Ca daca se decide o consecinta, sa se aplice la toata lumea, vorba lui Caragiale? Foarte de acord! Dar despre ce vorbim noi aici, prieteni? Despre dosare care sunt – nu sunt, au disparut – au aparut, se cunosc – nu se cunosc, despre polite, oameni, politica… Despre decizii in care unii spun ca DA si altii NU? Va rog, va rog…

Si atunci, cant si eu un refren celebru si iata, foarte actual: Alice, Alice, who the f*** is CNSAS si de ce l-au adus pe lume avorton?  

Oana Moșoiu

View posts by Oana Moșoiu
Lucrurile nu sunt greu de facut, e greu sa intram in starea de a le face - C. Brancusi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top