Un avort numit… Romania

Cazul tinerei de 11 ani care se-stie-dar-nu-sigur ca va avorta copilul procreat in urma violului de catre fratele mamei sale devine o definitie pentru ceea ce este Romania de astazi din punct de vedere moral – UN MARE ESEC!

Chiar daca ni se pare ca avortul nu a fost acceptat intr-un final si iata, familia a decis sa plece in strainatate, discutiile in sine si atitudinile afisate pe parcursul dezbaterii cazului evidentiaza faptul ca Romania nu este capabila sa sustina poate cea mai importanta idee sociala, crestina si morala – sa nu ucizi! Este abolita pedeapsa cu moartea, dar suntem pur si simplu partasi la o crima pentru care, prin participarea noastra tacuta, dincolo de sticla cu vedere unidirectionala a televizorului sau camerei de executie, vom plati intr-un fel sau altul. Nu platim deja ca natie alte crime, alte atatea si nenumarate avorturi incurajate de comunism?

In acest moment ne este neclar, ca natie, daca un fat de 20 de saptamani reprezinta o viata sau nu. De curand, intr-o maternitate din Romania, o mama a dat nastere unui bebe de 24 de saptamani, datorita sprijinului unui medic extraordinar care a spus ca este posibil ca acel copil sa traiasca. Si copilul traieste. Si mama lui sta in spital cu el si, cu sprijinul medicilor, il ajuta sa-si inceapa, timid, viata. Iar noi asteptam ca institutiile statutului sa decida daca fetita de 11 ani si toate fetitele de 11 ani din Romania, indiferent de statutul lor social, etnic, economic – nu pot avea un copil.

Iata ce revolutie extraordinara se va intampla in Romania, unde vom urmari toate familiile nomade, sarace, la limita pauperitatii, pentru a nu permite fetitelor de 11 ani sa nasca un copil! Iata spre ce pas de civilizatie extraordinar ne indreptam! Fetita aceasta nu a fost, nu este si nu va fi singura fetita din Romania violata – si fara ca violatorul sa fie condamnat! Si ea nu a fost si nu este si nu va fi singurul copil care va naste un copil – si fara ca societatea si instanta numita mass-media sa se scandalizeze!

In schimb ne uitam pasivi cum se ia o viata, in mod organizat, premeditat, urmand un scenariu menit sa produca audienta consumista, incalcand dreptul la viata al unui bebe nenascut, dar care traieste – are senzatii, percepe si ESTE deja un om in miniatura.

Vai voua, ca nu stiti ce faceti! Vai voua, fariseilor, ca va duceti in fata icoanelor si cereti iertare! Copilul acesta trebuia sa traiasca, pentru toti copiii violati din Romania si pentru toti copiii care cu voia sau fara voia lor ajung sa fie parinti mult prea devreme. Vai tie, societate denaturata, care ai ne spui acum in fata ca noi nu putem fi parintii altor copii si ca tie nu-ti trebuie aceasta viata in plus.

 Avortul acesta se numeste pur si simplu Romania.

Oana Moșoiu

View posts by Oana Moșoiu
Lucrurile nu sunt greu de facut, e greu sa intram in starea de a le face - C. Brancusi

1 Comment

  1. Oveiulie 4, 2008

    DIn pacate singura institutie care trebuia sa dea un raspuns pertinent..nu a facut acest lucru:Biserica.De fapt toti suntem Biserica.Cu toate acestea prima institutie credibila a societatii potrivit sondajelor s-a limitat sa aleaga intre viol,incest si avort.Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Stoica a afirmat sec..pasand responsabilitatea:NAdajduim ca institutiile abilitate vor lua cea mai buna decizie”Atunci sa nu ne miram ca ne merge asa rau.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top