Depresie post-vacanță și un accident

Am avut cea mai lungă vacanță din viața mea. 12 zile de făcut nimic altceva decât soare, nisip, mare… Viața devenise roz și plină de steluțe – desigur, de la reflexia soarelui în apa mării: la ora 8, cafea cu lapte cu degetele de la picioare muiate în apa mării. Temperatura aerului: 27 grade C; temperatura apei mării: 27 grade C. La ora 8,30 – lene de voie pe nisip, cremă cu factor de protecție mare și foarte mare (pentru categoria de vârstă 4 luni – 4 ani). Ora 9,00 – lene de voie în apă, înot stil liber, ca broasca, pluta, scufundări lejere, biciclete, valuri. Ora 10,00 – uscare în soarele fierbinte. Ora 11,00 – lene pe banca din curtea vilei. Ora 12,00 – lene în pat, odihnă de voie. Ora 16,00 – soare numai bun de plajă.

Deci vă imaginați… Am uitat de frape-ul de la ora 17,00, culegere de scoici și pietre rotunde la ora 18,00, cina la ora 19,00 și program liber ales de seară cu plimbări pe malul mării de la ora 21,00.

M-a însoțit lectura cărții pe care Adriana mi-a dăruit-o de ziua mea: Mănâncă, roagă-te, iubește. Inițial, eram sigură că e o carte care să mă facă să mă simt bine cu cele câteva +kg datorate lui Andrei, ”the3rd”, dar s-a dovedit o carte spirituală, fără a fi dogmatică, despre self, descoperire și mersul cu tine însăți prin viață (da, bine, e o carte din aceea, pentru fete…). Exact ce aveam nevoie după cei 2000 m urcați în fugă, mai bine zis alergați, până la 33 ani, pe muntele meu de viață… M-am bucurat de starea de platou și mers agale, respirând adânc aerul rarefiat de înălțime, pregătindu-mă pentru abordarea următorilor 6000 m…

Of!! Dar va mai fi o vară, și încă o vară…

Joia trecută, în timp ce încercam să mă concentrez pentru prima întâlnire profesională post-vacanță, după o zi de miercuri groaznică de „înapoi la București, gata vacanța!”, am bușit mașina noastră în mașina altora. Ah!! Nenorocită agendă a ”to do”-urilor, înapoi în geantă!

Învățături:  

– pentru o vacanță reușită e suficient să te deconectezi total de telefon, email, taskuri, proiecte

– comoditatea locației contează!

– durata contează!

Vestea bună e că a venit frigul! Mă simt răzbunată în depresia mea.

Oana Moșoiu

View posts by Oana Moșoiu
Lucrurile nu sunt greu de facut, e greu sa intram in starea de a le face - C. Brancusi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top